ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Tuesday 4 December 2012


Το μνημόνιο θα μας οδηγήσει σε μειώσει την αγοραστικής δύναμης ΚΑΙ θα μας μειώνει σταθερά τον πλούτο.  Θα υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.  Θα ξεχρεώνουμε χρέη τα οποία δεν επενδύθηκαν για να προσφέρουν ανταπόδοση.  Δηλαδή θα μας κλέβουν από αυτά που εχουμε.

Πως καταλήξαμε στο μνημόνιο;

Θέλω να θυμηθώ πως καταλήξαμε στο μνημόσυνο. Είχαμε ένα δημόσιο χρέος. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες. Παρόλο που τα δημοσιονιμικά έπασχαν και πάσχουν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.

Έχουμε την Ευρωζώνη το 2001. Χαμηλώνουν τα επιτόκια. Δηλαδή δανείζονται όλοι με χαμηλότοκα δάνεια έστω και αν το ρίσκο μη εξυπηρέτησης των δανείων ήταν μεγάλο. Οι τραπεζίτες έπερναν τα μπόνους τους. Παρεπιπτώντος είχαμε τη κρίση (sub prime) στην αμερική.  Οι τραπεζίτες ανακαλύψαν την τασσινόπιττα. Credit Default Obligations τζαι Credit Default Risk. Χρήμα να τυπώνετε, δάνεια να αγοράζονται δις, οι MoodyFitch S&P να τα ‘βαθμολογούν’, ουλλά α βασίζουνται στο LIBOR (‘παγκόσμιο επιτόκιο’) που το χειραγωγουσαν η Barclays τζαι άλλες μεγαλοτράπεζες τζαι η φούσκα να μεγαλώνει.

Οι τράπεζες στη κύπρο εδανείζαν αβέρτα. Οι τιμές των ακινήτων εφουσκώσαν. Η Κύπρου τζαι η Λαική επενδύσαν στην ελλάδα κυρίως για να φκάλουν κέρδος. Δικό τους. Με λεφτά που δεν υπάρχουν σε καταθέσεις. Κυρίως λόγω της πιό πάνω παράγραφου μπήκαμε σε ευρωπαική κρίση. Έτσι για να κάμουν τους σντηρητικούς αποφασίσαν οι ευρωπαίοι της βασιλείας να αυξήσουν το Tier 1 κεφαλαια που 8 σε 9%. Έτσι. Τη στιγμή που οι δικες μας επαίξαν τα όλα για όλα. Καταλάβουν το οι έξυπνοι MoodyFitch S&P τζαι υποβαθμίζουν μας. Κλιμα αρνητικό λαλούν, θυμούνται τα δημοσιονομικά προβλήματα τζαι ξαναυποβαθμίζουν μας. Παίζεται κουμάρι στην Ελλάδα με τα CDS, οι ξενοι φεφκουν τες επενδύσεις τους που την Ελλάδα αλλά εμείς οι πατριώτες/θύματα/ εκμεταλλευτές (δαμέ πρέπει να επεχτήκαν πολλά) επενδύουμεν ακόμα. Ο χριστόφιας δέχεται το PSI (κούρεμα). Χάνουν τα λεφτά οι τράπεζες οι οποίες θυμιζω πρέπει τωρά να αυξήσουν τα κεφάλαια τους. Με τις προηγούμενες υποβαθμίσεις τωρά τα δανεικά είναι πολλά ακριβά. Επίσης κάθε ανακεφαλαιοποίση των δανείων θα είναι πιο ακριβή. Γιυατό οι έξυπνοι MoodyFitch S&P φκάλλουν μας που τς αγορές. Δανεικά γιοκ. Μόνη λύση (shock doctrine) ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. (ούτε το αέριο στέκει ούτε οι ρώσσοι πλεον).

Κάποιος που δεν εκατάλαβε ότι μπαινουμε στο μνημόνιο για λάθος επενδύσεις των τραπεζών; Τωρα αν δεν πιάμε το δάνειο δεν υπάρχει ρευστότητα οι τράπεζες καταρρέουν, παύση πληρωμών, ο πρόεδρος δεν πληρώνεται.... τι πρέπει να κάνουμε;

Η μόνη λύση είναι έξοδος απο το ευρώ. Με το οποίο ίσως να έχουμε υποβάθμισει του νομίσματος 80%. Δεν ξέρω πόσο άσχημα θα είναι τα πράματα. Αλλά εν η μόνη λύση. Με το μνημόνιο θα χάσουμε παραπάνω. Νομίζω.

2 comments:

Aceras Anthropophorum 4 December 2012 at 23:03  

"...ίσως να έχουμε υποβάθμιση του νομίσματος 80%..." Δηλαδή αντίς να πυροβολήσετε το ένα σας πόδιν με το μνημόνιο, θα πυροβολήσετε το άλλο με την έξοδο που το ευρώ...

80% υποβάθμιση σημαίνει νόου πλέιστέισιον, νόου ντζιν λίβαις, νόου ταξιδάκιν στα νησιά το καλοτζιαίριν, νόου πεζίναν για το αυτοκίνητον, νόου αυτοκίνητον... Έ! θα ξαναξεκινήσετε να πουλείτε σπίθκια στους Ρώσσοι τζιαι στους Εγγλέζοι με λίρες που δεν θα βαρούν πολλά τζιαι θα ξαναπλουτίσει ο Παττίχας τζιαι ο Λουβάνας real estates.

Ίσως αν κάμετε όπως λαλείς τζιαι παττήσετε τες τράπεζες να φοηθούν οι ρώσσοι ότι θα χάσουν τα δις τους που εκαταθέσαν τζιαι να πιέσουν τους δικούς τους να σας δώκουν δάνειον.

aspromavro 5 December 2012 at 00:02  

πρέπει να θκιαλέξουμεν. που τα μούναρα στα πούτταρα.

Post a Comment

About Me

My photo
Είμαι ακόμη νέος. Πιστεύω αστείος. Κάποτε Γελοίος. Εκτος από τη μάνα μου κανείς δε με θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του Χαμού. Είμαι αντικοινωνικός. Αφού διαβάσατε για εμένα, δεν θα με γνωρίσετε ποτέ.

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP