Μείωση απολαβών 10% και φοροδιαφυγή

Wednesday 19 May 2010

Πολλά έχουν λεχτεί για το δημόσιο χρέος. Η φωτιά πρέπει να σβήσει τώρα που είναι μικρή. Η λήψη μέτρων είναι αναγκαία. Ο υπουργός οικονομικών προσπαθεί να βρει τα κατάλληλα μέτρα. Αλλά δεν θέλει να προκαλέσει αντιδράσεις. Έτσι έφτασε στο σημείο να παρακαλά τους κρατικούς δημόσιους αξιωματούχους και ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους για εθελοντική μείωση των απολαβών τους με 10%. Όσοι δεν ήταν κοντά στο φακό για να κάνουν αυτή την ηρωική θυσία, απλά δεν το έκαναν. Ο λόγος είναι απλός. Ο κάθε πολίτης θέλει όσα περισσότερα χρήματα για τη δική καλοπέραση. Αυτοί οι πολιτικοί έχουν παιδιά και θέλουν να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα για να τους προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Είναι άνθρωποι και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα που μοιράζουν το μισθό τους.

Ο υπουργός οικονομικών μαζί με τους σύμβουλους του προσπαθούν να βρουν τρόπους πάταξης της φοροδιαφυγής. Και εγώ τους λέω ότι είναι αδύνατο. Από τη στιγμή που υψηλόμισθα στελέχη της κυβέρνησης αρνήθηκαν να έχουν μείωση τις τάξεις του 10% τότε ο απλός πολίτης των 1000 ευρώ θα προσπαθήσει να μην έχει μείωση του μισθού του. Όταν πάει ένα μπογιατζής να πάρει μπογιές και του λέει 48 ευρώ τα δέκα λίτρα χωρίς φπα, δεν θέλει να πληρώσει 55 ευρώ με το φπα. Ούτε αυτός είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Ο χτίστης που κέρδισε 30000 ευρώ δεν θα τα δηλώσει όλα επειδή ίδρωσε να τα κάνει. Δεν σας τα δίνει. Και αυτοί έχουν παιδιά. Ο καθένας θέλει να κρατήσει όσα περισσότερα μπορεί για τον εαυτό του. Και όταν τους κυβερνητικούς τους οποίους μπορείτε πολύ πιο εύκολα να ελέγξετε τους ζητάτε χάρη, και αυτοί δεν είναι πρόθυμοι να προσφέρουν, μην περιμένετε από τον απλό λαό να προσφέρει. Η φοροδιαφυγή δεν θα σταματήσει.

3 comments:

osr 19 May 2010 at 16:56  

φίλε ασπρόμαυρε γνωρίζεις πόσο είναι το δημόσιο χρέος; και σε ποιους χρωστά το κράτος;

aspromavro 19 May 2010 at 17:50  

το δημόσιο χρέος είναι γύρο στο 60% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 10 δισ. Τώρα σε ποιούς σρωστά το κράτος δεν γνωρίζω. Χρωστά σε εκείνους που έχουν τα κρατικά ομόλογα. Πολύ πιθανόν σε τράπεζες.

Αλλα ποιά η σχέση τους τούτους με τη φοροδιαφυγή?

osr 19 May 2010 at 22:58  

εμμεσοάμεση θα έλεγα αφού αμα δεις σε ποιους χρωστάει το κράτος (δηλαδή τις τράπεζες) και τι (δηλαδή αέρα κουπανιστό από χρήμα digital που δεν υπάρχει) τότε αντιλαμβάνεσαι ακόμη περισσότερο αυτό που γράφεις για τον απλό άνθρωπο

συμφωνούμε ρε ασπρόμαυρε!
;)

Post a Comment

About Me

My photo
Είμαι ακόμη νέος. Πιστεύω αστείος. Κάποτε Γελοίος. Εκτος από τη μάνα μου κανείς δε με θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του Χαμού. Είμαι αντικοινωνικός. Αφού διαβάσατε για εμένα, δεν θα με γνωρίσετε ποτέ.

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP