Κύμα «εχόντων» προς Κύπρο

Friday 19 February 2010

14 Φεβ | Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Οποιος θελήσει να ταξιδέψει στην Κύπρο το επόμενο χρονικό διάστημα, καλό είναι να κλείσει νωρίς τα αεροπορικά του εισιτήρια.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι και οι δικηγόροι των «εχόντων και κατεχόντων» ταξιδεύουν πλέον πολύ συχνά στη Μεγαλόνησο, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των πελατών τους. Και οι τελευταίοι που έχουν τα ακίνητά τους σε off shore, ετοιμάζονται να τα «περάσουν» σε ελληνικές εταιρείες real estate, οι οποίες θα έχουν ως βασικό μέτοχο μια επιχείρηση στην Κύπρο. Υψηλόμισθοι και μεγαλοστελέχη φροντίζουν να περάσουν τις αμοιβές τους σε ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες οι οποίες θα έχουν μέτοχο κυπριακή εταιρεία. Οσο για τους μεγαλοκαταθέτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες» των χρημάτων τους, μεταφέρουν τώρα τα χρήματα στο εξωτερικό για να τα επαναπατρίσουν πληρώνοντας τον φόρο του 5% και να τα «ξεπλύνουν». Οι δρόμοι για όσους θέλουν να επιδοθούν στο... σπορ της φοροδιαφυγής φαίνεται ότι παραμένουν ανοικτοί. Το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να τους κλείσει με την πρόσθετη φορολόγηση των off shore, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, τους ελέγχους κ.λπ. Θα κερδίσει ο διαρρήκτης ή ο κλειδαράς;

Ο λογαριασμός θα βγει στο τέλος του έτους...
Θ. Τσ.

Post a Comment

About Me

My photo
Είμαι ακόμη νέος. Πιστεύω αστείος. Κάποτε Γελοίος. Εκτος από τη μάνα μου κανείς δε με θυμάται σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του Χαμού. Είμαι αντικοινωνικός. Αφού διαβάσατε για εμένα, δεν θα με γνωρίσετε ποτέ.

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP